Mesturanza culinaria
Dime o que comes e direiche quen eres.
Polo tanto, quero compartir con todos vós un
mestizaxe culinario de agárrate que hai curva. Mesturei comidas oriundas de distintos países para
conseguir un delicioso maridaxe de sabores, resultando unha esquisité para chuparse os dedos! Coa masa
da famosa empanada galega e co recheo da non menos famosa pizza italiana, xurdiu un prato espectacular. Sabrosísimo!
Como aquí non hai trampa nin cartón, estes son os
ingredientes que utilizo para facer a masa. Tendo en conta que cada maestrillo ten o seu librillo,
empanadas hai unhas cuantas, pero esta é a auténtica, a xenuína, a de Paparroda.
Para unha empanadeira de 34x41cm utilicei os seguintes
ingredientes, sobrándome o xusto para decorala co nome do blog. Ole!
¾ de Kilo de Fariña triga
25 gramos de levadura fresca
250 mililitros de nata líquida para cociñar
1 ovo de galiña
Unhas aréas de sal
½ vaso de auga para desfacer a levadura
Un pouco aceite de oliva para engrasar a empanadeira e
pintar a empanada
Todo esto amasado con moita alegría
Todo esto amasado con moita alegría
E como ben sei que non sodes parviños, a zaragallada, vouna
deixar ao voso libre albedrío, xa que sabedes de sobra os ingredientes
que vos gustan na pizza.
Non esquezades que a gastronomía é unha das manifestacións
culturais máis importantes do ser humano, comer é un acto biolóxico (ou comes
ou morres); cociñar é un acto cultural.
Se tendes algunha dúbida sobre a elaboración deste prato,
non dudedes en preguntar
Un saúdo e feliz 2016
Estado da masa inmediatamente despois de amasar |
Estado da masa logo de levedar |
A zaragallada é estilo pizza, ao gusto do consumidor |
Algo de decoración nunca ven mal, tamén é boa para dar pé a crítica dos amargados |
Sorpréndete a ti mesmo. Ánimo! |
Comentarios
Publicar un comentario