Que non che pille o CUCO
Non deixa de ser curioso o feito de que haxa persoas que aos seus tantos anos se deixen ir sen probar os ourizos de mar. Sen ir máis lonxe, aquí os temos na comarca do Barbanza. Sorprendente cando menos!! Un marisco eloxiado por uns e descoñecido por outros.
Agora mesmo é a mellor época para a súa degustación, xa que está próximo ao seu desove, aproveitando a seca de Ramos (a máis grande do ano); mollando algo as canelas e buscando no medio das rochas na praia de Caamaño, pódense atopar os mellores exemplares.
Recordo que dicían os máis vellos do lugar que os ourizos había que comelos antes de que viñera o cuco. Asociaban esta ave co desove dos equinodermos. Razón non lles faltaba, xa que este coincide coa migración dos primeiros cucos na súa longa viaxe ao norte de Europa procedentes de África (onde pasaron o inverno).
Uns ourizos e menos de 10 minutos de auga fervendo cun pouco loureiro, prepárate cunha xerra de viño e un mazo para papar un manxar de deuses diante do picadeiro.
Si queres ourizos espabila, vamos...!! Que non che pille o cuco.
Comentarios
Publicar un comentario